Ιωάννα Κοντάρη

Ιωάννα Κοντάρη, MD

Χειρουργός – Οφθαλμίατρος

Ειδικότητες

  • Χειρουργική αφαίρεση καταρράκτη
  • Διαθλαστική χειρουργική
  • Παθολογία και θεραπευτική αντιμετώπιση οπισθίου ημιμορίου (Ωχρά -Αμφιβλ/δής), Ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις, Argon laser
  • Γλαύκωμα
  • Παιδοφθαλμολογία
  •  Θεραπευτική αντιμετώπιση συνδρόμου ξηρού οφθαλμού (IPL, Lipiflow, Plugs)
  • Μη επεμβατικές θεραπείες περιοφθάλμιας περιοχής (Botox, Dysport, IPL)

Η Δρ Κοντάρη Ιωάννα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή «University of Medicine and Pharmacy of Craiova» με  βαθμό Άριστα (9,35).

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας  Κρανιδίου , στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερμιόνης Αργολίδος .Την ίδια περίοδο, δίδαξε το μάθημα της Υγιεινής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ερμιόνη Αργολίδος.

Ξεκίνησε την άσκηση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου και εκπαιδεύθηκε στην παιδοοφθαλμολογία. Αργότερα εργάσθηκε ως επιστημονικά υπεύθυνη ιατρός στο κέντρο αισθητικής και αδυνατίσματος Beauty and Diet και στη συνέχεια στο Eρευνητικό και Θεραπευτικό Ινστιτούτο “Οφθαλμός”, έχοντας αρμοδιότητες στο τμήμα διάθλασης και προεγχειρητικής μελέτης καθώς και στο τμήμα γλαυκώματος. Ολοκλήρωσε την άσκηση ειδικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας  «Αγ. Παντελεήμων» όπου και απέκτησε εμπειρία στις επεμβάσεις καταρράκτη, στις ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις, στη μελέτη και στη θεραπευτική αντιμετώπιση γλαυκώματος στο οφθαλμικό τραύμα, στην παθολογία και θεραπευτική αντιμετώπιση οπισθίου ημιμορίου (ωχρά -αμφιβλ/δής ) και στο Argon laser.

Από το 2010 έως σήμερα ασκεί τα καθήκοντά της ,ως επιστημονική συνεργάτης, στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας LaserVision.gr.

Το 2016 μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο (Harley street, London, KT Training ) όπου και εκπαιδεύθηκε στις μη επεμβατικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου και περιοφθάλμιας περιοχής με βοτουλινική τοξίνη και υαλουρονικό οξύ (Botox, Dysport, Fillers)

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό επεμβάσεων (καταρράκτη, μυωπίας/υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις ), ενώ το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δεκάδες παρουσιάσεις σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό