Αναστάσιος Ι. Κανελλόπουλος, MD

Αναστάσιος Ι. Κανελλόπουλος, ΜD

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της LaserVision
Καθηγητής Οφθαλμολογίας Παν/μίου NYU Medical School, NY, NY

Ειδικότητες

 • Χειρουργική Κερατοειδούς – Μεταμοσχεύσεις
 • Mικροχειρουργική Καταρράκτη
 • Eπεμβάσεις Γλαυκώματος
 • Διαθλαστική Χειρουργική με LASER
Για το πλήρες βιογραφικό πατήστε εδώ.

Ο Δρ. Αναστάσιος Ι. Κανελλόπουλος ιδιωτεύει, με βάση το κέντρο του στην Αθήνα, με ειδίκευση στη μικροχειρουργική του Καταρράκτη, στις μεταμοσχεύσεις Κερατοειδούς, στις επεμβάσεις Γλαυκώματος και στη Διαθλαστική Χειρουργική με LASER.

Έχει διατελέσει κλινικός σύμβουλος σε θέματα Χειρουργικής του Κερατοειδούς, Διαθλαστικής Χειρουργικής και Επεμβάσεων Καταρράκτη σε πολλά διεθνή κέντρα στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Από το 1999 ο ιατρός έχει αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή και από το 2010 Τακτικού Καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

To 2019, ήταν ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Academy of Ophthalmology) με το Life Achievement Honor Award, τη μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία σε οφθαλμιάτρουςστη συμβολή τους στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενώ έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες συναδέλφους, ως διδάσκων ειδικός. Έχει δώσει επίσης περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής. Επιπλέον, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery) η οποία υπάγεται στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται το πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Illinois και η ειδίκευση στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά από την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας, ο Δρ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις Κερατοειδούς και στη Διαθλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και ακολούθως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε ειδίκευση σε επεμβάσεις Γλαυκώματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

 • Παν/μιο Harvard – Βοστώνη
 • Παν/μιο Cornell – Νέα Υόρκη
 • Παν/μιο NYU – Νέα Υόρκη
 • Παν/μιο Illinois – Σικάγο
 • Ιατρική Σχολή Αθηνών – ΕΚΠΑ
 • Από το 1999 είναι ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε επέμβαση καταρράκτη με LASER μέσω τομής μικρότερης των δύο χιλιοστών!
 • Έχει επινοήσει το «Πρωτόκολλο της Αθήνας» μια τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου με ομαλοποίηση με laser για τον κερατόκωνο. Σήμερα διδάσκει για φροντιστήρια LASIK και για συναδέλφους οφθαλμιάτρους τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.
Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner