Ευάγγελος Τσίχλης

Ευάγγελος Τσίχλης, MD

PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής SK-Bielefeld
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης

Ειδικότητες

  • Χειρουργική Αμφιβληστροειδούς
  • Χειρουργική Υαλοειδούς

Ο Δρ. Ευάγγελος Τσίχλης είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στις επεμβάσεις υαλώδους – αμφιβληστροειδούς. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Aachen, αρχικά στην Κλινική Τραυματολογίας και κατόπιν στην Οφθαλμολογική Κλινική.

Τον Οκτώβριο του 2001 έγινε δεκτός στην Οφθαλμολογική Κλινική του Klinikum Bielefeld (Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Münster), διευθυντής της οποίας είναι ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Prof. Dr. med. habil. R.O.W. Burk, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ο εφευρέτης του τομογράφου αμφιβληστροειδούς Heidelberg Retina Tomograph (ΗRΤ), το κύριο εργαλείο διάγνωσης του Γλαυκώματος παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα με την εκπαίδευσή του στην οφθαλμοχειρουργική εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Το 2005 ο Δρ. Ευάγγελος Τσίχλης έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία από τον ιατρικό σύλλογο της πόλης Münster.

Τον Δεκέμβριο του 2005 ανέλαβε θέση επιμελητού έως και τον Νοέμβριο του 2006 όταν και ανέλαβε μόνιμη θέση Αρχιάτρου και αναπληρωτή Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Klinikum Bielefeld. Τον Φεβρουάριο του 2007 του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορος Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης.

Ο Δρ. Ευάγγελος Τσίχλης έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 6000 ενδοφθάλμιες χειρουργικές επεμβάσεις και περισσότερες από 2500 επεμβάσεις Laser. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες των ανωτέρων επεμβάσεις έλαβαν χώρα αποκλειστικά στις Οφθαλμολογικές Κλινικές των Γερμανικών Πανεπιστημίων, καθώς και ότι είναι από τους λιγοστούς ιατρούς της χώρας μας που φέρουν κατάλογο χιλιάδων χειρουργικών επεμβάσεων, πιστοποιημένο από Πανεπιστημιακή Κλινική του εξωτερικού.

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner