Ευαγγελία Γκαραγκάνη

Ευαγγελία Γκαραγκάνη, MD

Χειρουργός – Οφθαλμίατρος

Ειδικότητες

Η δρ Ευαγγελία Β. Γκαραγκάνη είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος με εξειδίκευση στο γλαύκωμα.

Πέρασε στην Ιατρική Αθηνών το 2001 (στους 35 πρώτους του έτους) και αποφοίτησε το 2007 με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της μετακόμισε στη Λωζάννη της Ελβετίας όπου εργάστηκε ως συνεργάτης-ερευνητής στο τμήμα Γλαυκώματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου  καθώς και στο πολυτεχνείο της Λωζάννης. Το ερευνητικό έργο αφορούσε μια πρωτοποριακή αντι-γλαυκωματική βαλβίδα η οποία πλέον εφαρμόζεται σε ασθενείς με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα στον έλεγχο της ενδοφθάλμιας πίεσης.

Στη συνέχεα εργάστηκε για ένα χρόνο ως ειδικευόμενη γιατρός στη Γενική Χειρουργική στο νοσοκομείο της Λωζάννης.

Πραγματοποίησε τα δυο πρώτα χρόνια της ειδίκευσης στην οφθαλμολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της ίδιας πόλης..Είχε επιπλέον την ευκαιρία να εργαστεί στο φημισμένο τμήμα της οφθαλμολογικής ογκολογίας δίπλα στο διακεκριμένο καθηγητή κ. Λεωνίδα Ζωγράφο.

Έπειτα, συνέχισε την ειδικότητά της στο νοσοκομείο Σάτον του Λονδίνου.

Ακολούθως, εργάστηκε ως επιμελήτρια στο τμήμα Καταρράκτη και Επειγόντων Περιστατικών του Moorfields Eye Hospital αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση δύσκολων και πολύπλοκων περιστατικών.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάστηκε ως επιμελήτρια στο τμήμα Γλαυκώματος του Moorfields Eye Hospital δίπλα σε παγκοσμίου φήμης γλαυκωματολόγους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η εμπειρία στη φαρμακευτική αντιμετώπιση του γλαυκώματος που απέκτησε εκεί, όπως επίσης ο μεγάλος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων που έκανε, όπως είναι  οι τραμπεκουλεκτομές και οι ενθέσεις αντιγλαυκωματικών βαλβίδων, είναι ανεκτίμητα. Επιπλέον δε, απέκτησε εμπειρία στον ανερχόμενο στις μέρες μας τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του γλαυκώματος.

Σε όλα τα χρόνια της εργασίας της ως επιμελήτριας στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο του Λονδίνου, συμμετείχε σε ερευνητικά πρωτόκολλα για τη θεραπεία του γλαυκώματος, καθώς και στην εκπαίδευση νεότερων συναδέλφων στη χειρουργική του καταρράκτη και του γλαυκώματος.

Σήμερα εργάζεται ως ειδική γλαυκωματολόγος στο Laser Vision στην Αθήνα και επιπλέον κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας στο τμήμα Γλαυκώματος του Jules Gonin Eye Hospital στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner