Πρωτοπορίες της Laservision

Πρωτοπορίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

2016: Χρήση ultra-widefield imaging με το σύστημα OPTOS για έγχωμες φωτογραφίες εκτεταμένου οπτικού πεδίου χωρίς να απαιτείται μυδρίαση.

2015: OCT αγγειογραφία με το σύστημα OCT AngioVue, χωρίς να απαιτείται σκιαγραφικό και μυδρίαση.

2014: Αναγνώριση στο top10 των σημαντικότερων οφθαλμιάτρων διεθνώς, σύμφωνα με έρευνα του Βρετανικού Οφθαλμολογικού περιοδικού “The Ophthalmologist’’.

2014: Εφαρμόστηκε η βαλβίδα γλαυκώματος Μ4.

2013: Διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού μόνο με CXL (διασύνδεση κολλαγόνου), χωρίς τη χρήση laser ή αφαίρεση επιθηλίου.

2013: Χρήση της LED τοπογραφίας Casssini για διάγνωση κερατόκωνου.

2012: Kαινοτομική τεχνολογία femtosecond laser για την αφαίρεση του καταρράκτη που καταργεί τη χρήση του νυστεριού.

2012: Χρήση του nanosecond laser στην επέμβαση του καταρράκτη.

2011: Εφαρμόστηκε τοπογραφικά καθοδηγούμενη διόρθωση υπερμετρωπίας σε συνδιασμό με CXL.

2010: Νέα επαναστατική τεχνολογία “WaveLight Refractive Suite”, με την οποία επιτυγχάνεται εξατομικευμένη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών.

2009: Κερατοπρόθεση Keraklear.

2008: Συνδυαστική προφυλακτική χρήση διασύνδεσης κολλαγόνου με την επέμβαση LASIK (LASIK Xtra).

2008: Αποτελεί σημείο αναφοράς των τεχνολογιών, International Reference Center, της Οφθαλμικής εταιρείας Alcon Wavelight Refractive Surgery Systems.

2006: Εφαρμόστηκε η μέθοδος IntraLase. Σε αυτή την τεχνική χρησιμοποιείται μόνο laser χωρίς τη χρήση μεταλλικού μαχαιριδίου (λεπίδας).

2005: Επινόηση και εφαρμογή του «Πρωτόκολλου της Αθήνας», μια πρωτοποριακή τεχνική, διεθνώς αναγνωρισμένη, για την διαχείριση της εκτασίας του κερατοειδούς και του κερατόκωνου. Μειώνει σημαντικά την ανάγκη για ημίσκληρους φακούς επαφής ή την πιθανότητα για τον ασθενή να χρειαστεί μεταμόσχευση κερατοειδή. Η ονομασία αυτή έχει πια αναγνωριστεί διεθνώς.

2002: Χρήση διασύνδεσης κολλαγόνου, η 2η ομάδα στην Ευρώπη και η 1η στην Ελλάδα.

2002: Κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως (μετά τη Δρέσδη και τη Ζυρίχη) εφαρμογής διασύνδεσης κολλαγόνου από το 2002 (collagen cross linking). Η νέα αυτή μέθοδος έλαβε την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο του 2006.

2001: Εξατομικευμένη σμίλευση Wavefront και Topography guided.

2001: Εφαρμόστηκε η καινοτόμος βαλβίδα γλαυκώματος Χ-press.

1999: Πραγματοποιήθηκε επέμβαση καταρράκτη με laser μέσω τομής, μικρότερης των δύο χιλιοστών.

1999: Δημιουργία πρωτοποριακού συστήματος τοπογραφικής ταξινόμησης μεταμοσχευμένων οφθαλμών.

1997: Κερατοπρόθεση Dohlman.

Laser Μυωπίας - 10 Ερωτήσεις για την θεραπεία

Το Πρωτόκολλο της Αθήνας – Μια πρωτοποριακή τεχνική

Η μέθοδος αυτή συνδυάζει την διασύνδεση κολλαγόνου με επιφανειακή τοπογραφικά κατευθυνόμενη σμίλευση του κερατοειδούς με laser. Έχει ως στόχο την εξομάλυνση και την σταθεροποίηση του κερατόκωνου, μειώνοντας παράλληλα την μυωπία και τον αστιγματισμό, βελτιώνοντας έτσι την όραση (με γυαλιά, φακούς επαφής ή ακόμα και χωρίς οπτική διόρθωση).

Σήμερα το ‘’Πρωτόκολλο της Αθήνας’’ μια τεχνική που προτάθηκε αρχικά από την ιατρική μας ομάδα, αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική. Παράλληλα, αποτελούμε τη δεύτερη ομάδα παγκοσμίως που ασχολήθηκε εκτεταμένα με τη διασύνδεση κολλαγόνου από το 2001, με πλήθος δημοσιεύσεων της ιατρικής μας ομάδας σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Η θεραπεία είναι αρκετά απλή και ανώδυνη. Γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρει­αστεί νοσηλεία.

Μετά την επέμ­βαση ο ασθενής είναι ελεύθερος να κινηθεί όπως θέλει με ένα μα­λακό φακό επαφής που έχει απλώς το ρόλο του επι­δέσμου, και συνεχίζει τις δραστηριότητές του με τον οφθαλμό ανοιχτό. Υπάρχει κάποια μικρή ευαισθησία και πιθανός πόνος για τις πρώτες μία-δύο ημέρες. Την 3η περίπου ημέρα αφαιρείται ο προστατευτικός φακός επαφής και ο ασθενής μπορεί να επα­νέλθει φυσιολογικά, μετά από μία εβδομάδα, σε όλες του τις δραστηριότητες.

 

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner