Τι επέμβαση έκανε η Ιταλίδα ηθοποιός

Όταν διάσημοι ξένοι ηθοποιοί εμπιστεύονται τους Έλληνες γιατρούς! Τι επέμβαση έκανε η Ιταλίδα ηθοποιός.

Τι επέμβαση έκανε η Ιταλίδα ηθοποιός

Όταν διάσημοι ξένοι ηθοποιοί εμπιστεύονται τους Έλληνες γιατρούς! Τι επέμβαση έκανε η Ιταλίδα ηθοποιός.

Στα χέρια των Ελλήνων γιατρών που θεωρούνται από τους καλύτερους στην Ευρώπη έχουν αρχίσει πια να αφήνονται και διάσημοι ξένοι ηθοποιοί.

Το ιατρικό προσωπικό της χώρας μας που θεωρείται από το καλύτερο στον κόσμο δεν είναι λίγες οι φορές που πραγματοποιεί επεμβάσεις σε ξένους διάσημους. Άλλωστε εν μέσω κρίσης η ζήτηση των Ελλήνων γιατρών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και όχι τυχαία.

Ενδεικτική η περίπτωση της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Αθηνά Τσέντσι που μετέβη στη χώρα μας λόγω χρόνιου οφθαλμολογικού προβλήματος που δεν μπορούσε να αντιμετωπισθεί στην Ιταλία.

Η γνωστή ηθοποιός που θεωρείται νούμερο 1 στη γειτονική χώρα, ταξίδεψε στην Ελλάδα όπου και το πρόβλημά της αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τον χειρουργό αμφιβληστροειδούς, οφθαλμίατρο κo. Ευάγγελο Τσίχλη στο πρότυπο οφθαλμολογικό ινστιτούτο Laservision. Επρόκειτο για μία εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα λεπτή χειρουργική επέμβαση στην ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδούς χειτώνα.

Η ηθοποιός που είδε το… φως της στα χέρια των Ελλήνων ειδικών, φανερά ικανοποιημένη επέστρεψε αεροπορικώς ήδη στην πατρίδα της, μετά την πλήρη αποκατάστασή της και σημαντική βελτίωση της όρασής της, την πέμπτη μετεγχειρητική ημέρα.

Να σημειωθεί ότι η ωχρά κηλίδα αποτελεί το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδή, που είναι ένα λεπτό στρώμα φωτοευαίσθητων νευρικών κυττάρων και ινών και βρίσκεται στο πίσω μέρος του οφθαλμού. Ο αμφιβληστροειδής είναι αυτός που μπορεί και μετατρέπει το φωτεινό ερέθισμα σε νευρικό ερέθισμα ώστε στη συνέχεια ο εγκέφαλός μας να μπορεί να το επεξεργασθεί και να το αντιληφθεί ως εικόνα.

 

Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, MD

Χειρουργός – Οφθαλμίατρος

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner