Βλεφαροπλαστική

LaserVision, Οφθαλμίατρος, Κανελλόπουλος, Παγκόσμια,ημέρα,διαβήτη

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική: Η σύγχρονη μέθοδος για άμεση αντιμετώπιση αισθητικών και λειτουργικών προβλήματων

Τα βλέφαρά μας είναι ένα μέρος που πιο συχνά ταυτοποιούμε στην ανθρώπινη μορφή.  Αναπόσπαστο κομμάτι της ανατομίας μας για την προστασία των οφθαλμών μας και φυσικά και ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μοντέρνας αισθητικής.

 

Ένα από τα λειτουργικά μειονεκτήματα του δέρματος των βλεφάρων είναι ότι είναι από τα πιο ευαίσθητα στο σώμα, έχει μεν από τις καλύτερες αιματώσεις, έτσι έχει προνοήσει η φύση, αλλά συνάμα λόγω της ταλαιπωρίας που περνούν κατά τα χρόνια της ζωής μας, παθαίνουν πιο συχνά χαλάρωση –ο όρος διεθνώς είναι ελληνικός, λέγεται δερματοχάλαση– και ενίοτε χάνεται η καλή έλξη τους από τους αντίστοιχους μύες που τα κρατούν ανοικτά όταν ανοίγουμε τα μάτια μας για να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτά αφορούν το επάνω βλέφαρο και η πτώση του επάνω βλεφάρου έχει και αυτή ελληνικό όρο διεθνώς, λέγεται πτώση.

 

Πέραν αυτού όμως ο χρόνος δυστυχώς «τιμωρεί» και τα κάτω βλέφαρα, καθώς έχουμε μία πτώση του κάτω βλεφάρου η οποία λειτουργικά μετατρέπεται σε πρόβλημα που δίνει έντονα συμπτώματα ξηροφθαλμίας, δηλαδή καύσο, αίσθηση ξένου σώματος, καθώς μεγαλώνουν οι απαιτήσεις λίπανσης της επιφάνειας του οφθαλμού. Αισθητικά κάνει το βλέμμα του ανθρώπου με πτώση του κάτω βλεφάρου να φαίνεται πολύ πιο έντονο και κουρασμένο και φυσικά οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα είναι αντιαισθητικές για τον περισσότερο κόσμο.

 

Άρα έχουμε ένα συνδυασμό αισθητικών αλλά και σημαντικών λειτουργικών θεμάτων με τα βλέφαρα που έρχεται να λύσει η βλεφαροπλαστική.  Είναι μία τεχνική που μπορεί να αντιμετωπίσει μέρος ή όλα τα προβλήματα που προαναφέραμε.  Συνήθως πραγματοποιείται από αρκετές ειδικότητες ιατρικές, κατά τη γνώμη μας καμία όμως δεν μπορεί να έχει τη βαθιά γνώση και την έγκριτη προοπτική που να περιλαμβάνει και την καλύτερη δυνατή φυσιολογία της λίπανσης των ματιών, από αυτή ενός χειρουργού οφθαλμιάτρου που είναι εξειδικευμένος στις βλεφαροπλαστικές.

 

Στη ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, που συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία, ο χειρουργός οφθαλμίατρος σε συνεννόηση βέβαια με τον κάθε υποψήφιο, γιατί ο καθένας από εμάς και η καθεμία από εμάς έχει τις δικές του λειτουργικές και αισθητικές απαιτήσεις, σχεδιάζει προεπεμβατικά και κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το σημείο των βλεφάρων στο οποίο θα παρέμβει.

 

Συνήθως η παρέμβαση είναι ανώδυνη, καθώς όπως είπαμε γίνεται με τοπική αναισθησία ή ελαφριά μέθη, όπου εφαρμόζονται οι κατάλληλες τεχνικές έτσι ώστε και η χαλάρωση του δέρματος να αντιστραφεί σημαντικά, αλλά και η θέση των βλεφάρων, τόσο του άνω, όσο και εάν χρειασθεί του κάτω, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσιολογική, γιατί αυτή θεωρείται και αισθητικά από όλους η βέλτιστη.

 

Στην επέμβαση του δέρματος των βλεφάρων συνδυάζεται και επέμβαση συνήθως και στους μύες που κινούν τα βλέφαρα, τόσο των άνω όσο και των κάτω, όσο και στο περιοφθάλμιο λίπος, το οποίο μπορεί από τη χαλάρωση του δέρματος και του διαφράγματος που χωρίζει τον οφθαλμικό κόγχο από το δέρμα των βλεφάρων, να κάνει εφικτή και τη σημαντική μείωση των «σακούλων» που δημιουργούνται με τα χρόνια, κυρίως στα κάτω βλέφαρά μας.

 

Το θέμα των επεμβάσεων στα βλέφαρα αποτελεί αναμφισβήτητα εξαιρετικό πεδίο συζήτησης με τον χειρουργό οφθαλμίατρο, εξειδικευμένο στις βλεφαροπλαστικές, που θα εμπιστευθείτε για να διορθώσετε καταρχάς κάποιο σημαντικό λειτουργικό πρόβλημα που μπορεί να έχουν τα μάτια σας και να σας δίνουν συμπτώματα, όσο φυσικά και το γενικά αποδεκτό αισθητικό αποτέλεσμα που ίσως επιθυμείτε να πετύχετε μέσα από μία βλεφαροπλαστική.

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner