Οι αχτίδες «χτυπούν» τα βλέφαρα

αχτίδες

Οι αχτίδες «χτυπούν» τα βλέφαρα

Οι αχτίδες «χτυπούν» τα βλέφαρα.

Οι συνεχείς παροτρύνσεις για αποφυγή της επαφής του αντηλιακού με τα μάτια έχουν ως συνέπεια το ένα δέκατο του προσώπου να μένει απροστάτευτο απέναντι στον ήλιο, ειδικά σε άτομα που δεν φορούν μεγάλα και προστατευτικά γυαλιά ηλίου.

«Τα μάτια είναι ένα από τα τελευταία σημεία του σώματος που θα σκεφτόταν κανείς ότι κινδυνεύουν να παρουσιάσουν καρκίνο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καρκίνος στα βλέφαρα είναι πολύ συχνός και ότι η συχνότητα του αυξάνεται με την ηλικία», επισημαίνει ο χειρουργός – οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, NYU Medical School.

«Μελέτες δείχνουν ότι στον γενικό πληθυσμό σχεδόν 1 στους 10 άνδρες και γυναίκες εκδηλώνει κάποια στιγμή καρκινώματα στα βλέφαρα τα οποία αντιπροσωπεύουν το 5% έως 10% όλων τω ν κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Ο πιο συχνός καρκίνος των βλεφάρων –τουλάχιστον 90% των περιπτώσεων – είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από το μάτι και μέσα στον οφθαλμικό κόγχο, σπανίως όμως εξαπλώνεται σε άλλα σημεία του σώματος», συμπληρώνει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: www.epikaira.gr

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό