Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο

Βράβευση ελληνικής μελέτης στο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο.

Το πρώτο βραβείο για ανακοίνωση στην διαθλαστική χειρουργική απονεμήθηκε σε ελληνική επιστημονική ομάδα στη διάρκεια του πρόσφατου, ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO 2016) το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την καινοτομία.

Στην εργασία που βραβεύθηκε, οι ειδικοί του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision εξέτασαν την αποκατάσταση της όρασης ομάδας ασθενών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διόρθωση της μυωπίας τους με την εξελιγμένη τεχνική SMILE σε σύγκριση με τοπογραφικά κατευθυνόμενες σμιλεύσεις με την τεχνική LASIK.

Η τεχνική SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) είναι μία νέα χειρουργική μέθοδος κατάλληλη για τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών, δηλαδή της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερη επεμβατική για την επιφάνεια του κερατοειδή από την παραδοσιακή τεχνική διόρθωσης της μυωπίας (το LASIK), καθώς χρησιμοποιεί μόνο λέιζερ (femtosecond λέιζερ) για να αφαιρεθεί από μία μικροσκοπική τομή (έχει μέγεθος λίγα χιλιοστά) μόνο το τμήμα του κερατοειδικού ιστού που απαιτείται για να διορθωθεί η όραση.

Οι τοπογραφικά (ή wavefront) κατευθυνόμενες σμιλεύσεις πραγματοποιούνται με εξελιγμένα μηχανήματα τα οποία λαμβάνουν υπόψη κάθε «ψεγάδι» (εκτροπή) του ματιού ώστε να γίνει εξατομικευμένη σμίλευση του κερατοειδή και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή αφαίρεση κερατοειδικού ιστού. Η εφαρμογή τους έχει εξελιχθεί σημαντικά από την ομάδα της Αθήνας.

«Η συγκεκριμένη εργασία εξέτασε σε βάθος ενός έτους και με πάρα πολύ αυστηρές στατιστικές την οπτική αποκατάσταση έπειτα από εξελιγμένες επεμβάσεις της μυωπίας με λέιζερ και συγκεκριμένα με τοπογραφικές κατευθυνόμενες σμιλεύσεις και την τεχνική SMILE. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι το επιστημονικό επίπεδο της Οφθαλμολογίας στη χώρα μας δεν είναι απλώς στα μέτρα της παγκόσμιας οφθαλμολογικής κοινότητας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρωτοπορεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» εξηγεί ο επιστημονικός διευθυντής του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου LaserVision Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS).

ΠΗΓΗ: www.thetimes.gr

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner