Τέλος στο κλείσιμο του ματιού

Τέλος στο κλείσιμο του ματιού

«Έξυπνα» γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τώρα στη θεραπεία του στραβισμού και της αμβλυωπίας, προσφέροντας μία εξαιρετικά πρακτική λύση για τους γονείς που προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά τους η παραδοσιακή θεραπεία των παθήσεων αυτών.

Η κλασική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ήταν το κλείσιμο του ενός ματιού για αρκετές ώρες την ημέρα, στην προσχολική και σχολική ηλικία, συνήθως από την ημέρα της διάγνωσης μέχρι περίπου την ηλικία των 8-9 ετών. Οι γονείς που έχουν βιώσει αυτή την εμπειρία ξέρουν πόσο τραυματική είναι τόσο γι’ αυτούς όσο και για τα παιδιά τους. Οι άλλες θεραπείες που μέχρι τώρα υπήρχαν, όπως η χρήση ειδικών διασταλτικών σταγόνων, δεν έχουν δείξει πολύ μεγάλη ευκολία εφαρμογής.​

Η τεχνολογία έρχεται να υπηρετήσει τον εξαιρετικό σκοπό της θεραπείας της αμβλυωπίας. Πρόκειται για ένα ζευγάρι παιδικών γυαλιών, που μοιάζει με συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου που βλέπουμε πολύ συχνά στις ελληνικές παραλίες το καλοκαίρι, με έναν πολύ έξυπνο επεξεργαστή. «Αυτός μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε η πολαρικότητα του γυαλιού, σε ένα από τα δύο μάτια, να κάνει το συγκεκριμένο γυαλί να “κλείνει”, όπως κλείνουν οι περσίδες σε ένα τζάμι, για δέκατα του δευτερολέπτου, με τέτοια συχνότητα και ρυθμό, ώστε το παιδί που φοράει αυτά τα γυαλιά στη διάρκεια της ημέρας να έχει υποστεί αποτελεσματικά και ουσιαστικά “κλείσιμο” του καλού ματιού και ενδυνάμωση του τεμπέλικου, δηλαδή του αμβλυωπικού, ματιού», μας εξηγεί ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Δρ. Αναστάσιος- Ιωάννης Κανελλόπουλος.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι στα “έξυπνα” αυτά γυαλιά, που είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα και σε σχετικά προσιτή τιμή, μπορεί να ενσωματωθεί και η πραγματική συνταγή που απαιτείται στο εκάστοτε παιδί, εάν αυτό χρήζει στη θεραπεία του. Μιλήστε με τον οφθαλμίατρό σας για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες για την εξαιρετική αυτή εφαρμογή της τεχνολογίας προς την υπηρεσία της καλύτερης όρασης και, φυσικά, της πιο εύκολης εφαρμογής της από τους γονείς.

ΠΗΓΗ: Manamia.gr

 

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner