Εξειδικευμένες θεραπείες οφθαλμικών παθήσεων

Εξειδικευμένες θεραπείες οφθαλμικών παθήσεων

Εξειδικευμένες θεραπείες οφθαλμικών παθήσεων

Παγκόσμιος προορισμός η Αθήνα για εξειδικευμένες θεραπείες οφθαλμικών παθήσεων.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότι, ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες της Ιατρικής, η Οφθαλμολογία στη χώρα μας έχει εξαιρετική εξειδίκευση και ανάπτυξη. Πολλές τεχνικές που γίνονται παγκόσμια έχουν εφευρεθεί στη χώρα μας. Η καινοτόμος τεχνική αντιμετώπισης του κερατόκωνου -επινόηση της ιατρικής ομάδας του έλληνα καθηγητή Αναστάσιου Κανελλόπουλου- ή όπως ονομάζεται «Το Πρωτόκολλο της Αθήνας» (διασύνδεση κολλαγόνου με ριβοφλαβίνη και υπεριώδες φως), ουσιαστικά μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, καθώς διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Δεκάδες είναι οι ασθενείς από όλο τον κόσμο και κυρίως τις Η.Π.Α., που επισκέπτονται την Αθήνα, με σκοπό να υποβληθούν σε τέτοια οφθαλμολογική επέμβαση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γιατρός που θα επισκεφτεί το Οφθαλομολογικό Ινστιτούτο LaserVision τη Δευτέρα 31/3/14 από τις Η.Π.Α.​

Η διεθνής αναγνώριση του Κέντρου στην οφθαλμολογική κοινότητα συνετέλεσε στην απόφασή του, να πραγματοποιήσει την διαθλαστική επέμβαση στην Αθήνα. Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναδείχθηκε επίσης ως “Χειρουργός του Μήνα” στον ιστότοπο της ISRS (International Society of Refractive Surgery- http://www.aao.org/isrs/) με βάση αυτές τις καινοτομικές χειρουργικές του τεχνικές.

ΠΗΓΗ: www.ygeia360.gr

 

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner