Γρήγορη και Ανώδυνη Επέμβαση Καταρράκτη

Με την εξειδίκευση της LaserVision

Κλείστε Ραντεβού
Untitled-544

Ολοκλήρωση επέμβασης σε 15 λεπτά

new-clock

Καθαρή όραση άμεσα & γρήγορη αποκατάσταση

new-eye

Απαλλαγή από τη χρήση διορθωτικών γυαλιών

new-glasses
Τι είναι ο καταρράκτης ματιών;
Untitled-5111

Για να εξηγήσουμε τι είναι ο καταρράκτης ματιών πρέπει να αναφέρουμε πρώτα ότι στη διάρκεια της ζωής μας, ο φυσικός φακός που βρίσκεται εντός του οφθαλμού αρχίζει σταδιακά να χάνει τη διαύγειά του. Όταν αυτή η αδιαφάνεια αρχίζει να γίνεται συμπτωματική, κατά την έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής, τότε λέμε ότι εμφανίζεται καταρράκτης.

Η θόλωση του φακού, λόγω καταρράκτη, μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της όρασης στις καθημερινές δραστηριότητες, τόσο κοντά όσο και μακριά. Τα πρώτα συμπτώματα είναι συνήθως εμφανή κατά την οδήγηση το βράδυ, όπου παρατηρείται ιδιαίτερη δυσκολία στα φώτα των αυτοκινήτων με τα οποία διασταυρωνόμαστε.

Πώς μπορεί να θεραπευτεί ο καταρράκτης;
Untitled-5111

Ο καταρράκτης ματιών ανεξάρτητα από την περίπτωση και τον τύπο του καταρράκτη, απαιτεί ως μοναδική λύση την αφαίρεση του φυσικού και θαμπού φακού και την αντικατάστασή του με έναν νέο διάφανο συνθετικό φακό. Ο συνθετικός φακός τοποθετείται μόνο μία φορά και μπορεί να διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου.

Μονοεστιακός ενδοφακός

Untitled-500

Προσφέρει βέλτιστη δυνατή ποιοτική και ποσοτική όραση σε όποια απόσταση επιθυμεί ο ασθενής

Μονοεστιακός Τορικός ενδοφακός

Untitled-509

Προσφέρει δυνατότητα διόρθωσης του αστιγματισμού, βελτιώνοντας την όραση και μειώνοντας την ανάγκη για γυαλιά

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ποια είναι η ιδανική επιλογή για εσάς;
Επέμβαση καταρράκτη με την εξειδίκευση της LaserVision

H ομάδα μας είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τις καινοτομίες που έχει εφαρμόσει στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της επέμβασης καταρράκτη, κυρίως με τεχνικές laser.

 • null
  30 χρόνια εμπειρίας
 • null
  Πάνω από 50.000 επεμβάσεις καταρράκτη
 • null

  Δυνατότητα τοποθέτησης ενδοφακού για την απαλλαγή από τη χρήση διορθωτικών γυαλιών

 • null

  Εξατομικευμένος ενδελεχής προεγχειρητικός έλεγχος (6 διαφορετικές μετρήσεις)

 • null
  Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής

H ομάδα μας είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τις καινοτομίες που έχει εφαρμόσει στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της επέμβασης καταρράκτη, κυρίως με τεχνικές laser.

Πρωτοπορίες της LaserVision

2017: Χρήση της τοπογραφίας κερατοειδή για τον ορισμό του αστιγματισμού και του άξονά του στη χρήση αστιγματικών ενδοφακών

2016: Πρωτοποριακοί εξατομικευμένοι υπολογισμοί του ενδοφακού για την απόδοση βέλτιστης όρασης μέσα από μια σειρά απεικονίσεων και υπολογισμών του ανώμαλου στις απεικονίσεις κερατοειδή.

2012: Χρήση nanosecond laser στην επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη

2012: Καινοτομική τεχνολογία femtosecond laser για την αφαίρεση του καταρράκτη που καταργεί τη χρήση του νυστεριού

1999: Επέμβαση καταρράκτη μέσω μικροσκοπικής τομής μικρότερης των 2mm (παγκόσμια πρωτοπορία)

Ανακαλύψτε τη διαφορά της καθαρής όρασης!
Untitled-5111

Με τον προσομοιωτή μας, μπορείτε να δείτε πώς η ζωή μπορεί να αλλάξει δραματικά με την κατάλληλη θεραπεία. Αποκτήστε πίσω τη διαύγεια και τη ζωντάνια του κόσμου γύρω σας. Μην αφήνετε τον καταρράκτη να περιορίζει την όρασή σας.

Συνήθεις ερωτήσεις:
Untitled-5111

Ο καταρράκτης ματιών είναι μία πάθηση του οφθαλμού για την οποία ανεξάρτητα της περίπτωσης και τον τύπο του καταρράκτη,  η μόνη λύση για την αφαίρεσή του είναι η επέμβαση. Κατά την επέμβαση καταρράκτη, ο φυσικός και θαμπός κρυσταλλοειδής φακός αφαιρείται, και στη θέση του τοποθετείται ένας νέος διάφανος συνθετικός φακός. Ο συνθετικός φακός τοποθετείται μία φορά, καθώς είναι ανεξίτηλος και μπορεί να διατηρηθεί σε όλη τη ζωή του παθόντος ή της παθούσας.

Στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) Laservision, η ομάδα μας έχει σαν στόχο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ιατρικής φροντίδας, προσφέροντας παράλληλα τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τη βέλτιστη και πιο βραχύχρονη μετεπεμβατική ανάρρωση. Αυτοί οι στόχοι εξυπηρετούνται από τη μακρά τεχνογνωσία, την επιστημονική κατάρτιση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει η ομάδα μας, η οποία είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τις καινοτομίες που έχει εφαρμόσει στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της επέμβασης καταρράκτη, κυρίως με τεχνικές laser.

Γνωρίζουμε ότι ένα από τα βασικότερα αίτια για το οποίο εμφανίζεται ο καταρράκτης ματιών είναι η ηλικία καθώς ο καταρράκτης εμφανίζεται κυρίως σε άτομα μεταξύ της έκτης και έβδομης δεκαετίας της ζωής τους. Μπορεί να εμφανιστεί όμως και σε άτομα μικρότερα σε ηλικία.

Περιπτώσεις παθήσεων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η χρήση ορισμένων φαρμάκων (όπως η λήψη κορτιζόνης για μεγάλο χρονικό διάστημα), ατυχήματα με τραυματισμό του οφθαλμού, η υψηλή μυωπία (πάνω από 10 βαθμούς, κυρίως σε γυναίκες), μπορούν να προδιαθέσουν για ταχύτερη εμφάνιση καταρράκτη.

Αθροιστικά, το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, δείχνουν να έχουν κάποια σχέση με πρόωρη καταρρακτογέννεση.

Ο καταρράκτης ματιών έχει συγκεκριμένα συμπτώματα που αφορούν κατά βάση την αίσθηση της όρασης. Αρχικά οι οδηγοί, αντιλαμβάνονται δυσκολίες στη βραδινή οδήγηση. Γενικά η όραση γίνεται θαμπή, ομιχλώδης με φωτοστέφανα στα φώτα και εμφανίζεται διπλωπία, όπου ο οφθαλμός με τον πιο προχωρημένο καταρράκτη βλέπει κάποια είδωλα διπλά.

Οι ασθενείς με καταρράκτη συχνά αναφέρουν ως συμπτώματα και ότι παρατηρούν αλλαγή στη συνταγή των γυαλιών, ενώ συνήθως αυξάνεται η μυωπία τους ή μειώνεται η υπερμετρωπία αντίστοιχα. Δυσκολία παρατηρείται ακόμα σε συνθήκες με έντονο φως, με ενδεικτικό παράδειγμα την κατάβαση σκάλας με άσπρα σκαλοπάτια, τις μέρες με πολύ ήλιο.

Επιπλέον αναφέρεται συχνά απώλεια της αντίληψης της έντασης των χρωμάτων (σαν ξεθωριασμένα), γεγονός που επιβεβαιώνεται με την επέμβαση του καταρράκτη, όπου ξαφνικά το περιβάλλον γίνεται πιο πολύχρωμο και έντονο.

Μία επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη ματιών είναι σχετικά απλή και διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά. Η παραμονή στην επεμβατική μας μονάδα είναι περίπου 2 ώρες, και μέσα σε λίγες ώρες μετά την επέμβαση η βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της όρασης είναι εμφανής. Επομένως είναι μία επέμβαση που όχι μόνο έχει υψηλότατο δείκτη ασφάλειας αλλά ο ασθενής αντιλαμβάνεται πολύ άμεσα τα αποτελέσματα.

Μήνες ή χρόνια μετά την επέμβαση του καταρράκτη ματιών, η όρασή σας μπορεί να θολώσει και πάλι. Παρόλο που αυτή η κατάσταση αναφέρεται βιβλιογραφικά ως δευτερογενής καταρράκτης, αυτό δεν οφείλεται στο ότι ξαναδημιουργείται η πάθηση, αλλά ότι, απλώς, υπάρχει «θόλωση» του περιφακίου (μεμβράνη στήριξης του ενδοφακού). Η κατάσταση αυτή θεραπεύεται πολύ γρήγορα και ανώδυνα με ειδικό laser (YAG), χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο καταρράκτης ματιών είναι μία πάθηση για την οποία η επέμβαση για την αφαίρεσή του αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση στον άνθρωπο στις πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου. Σε σχέση με στατιστικές στη Γαλλία με 1.000.000 επεμβάσεις καταρράκτη το χρόνο και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2.500.000 επεμβάσεις, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται περίπου 60.000 επεμβάσεις ετησίως. Αν αναγάγουμε τα αποτελέσματα αυτά σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε χώρας, στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρό, και οφείλεται όχι σε μικρότερη εμφάνιση της νόσου αλλά δυστυχώς στη μειωμένη δυνατότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων να έχουν πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες υγείας, στη λήψη σωστής ενημέρωσης και διάθεση της αποφασιστικότητας για σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Γενικά, επικρατεί η πεποίθηση ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς δεν έχουν την ανάγκη καλύτερης όρασης. Αυτή η πεποίθηση είναι ωστόσο λάθος. Η επέμβαση για την αφαίρεση καταρράκτη δεν είναι επικίνδυνη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ταυτόχρονα οι απλές χαρές της ζωής όπως η οδήγηση, η τηλεόραση, διάφορα χόμπι και η επαφή με τα μέλη της οικογένειας δεν αξιολογούνται με τη μέτρηση της όρασης στο σκοτάδι ή σε κάποιο οφθαλμιατρείο.

Η διόρθωση του καταρράκτη είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κοινωνία μας για την αξιοπρεπή, υγιή και άνετη διαβίωση των ανθρώπων.

Στους περισσότερους ασθενείς η χειρουργική επέμβαση για τον καταρράκτη ματιών συνήθως γίνεται στον έναν οφθαλμό, ενώ ο δεύτερος χειρουργείται όταν η όραση θολώσει και σε αυτόν αρκετά. Μερικές φορές όμως οι δύο οφθαλμοί πρέπει να χειρουργηθούν την ίδια μέρα, ακόμα κι αν ο ένας έχει ακόμα ικανοποιητική όραση. Αυτό μπορεί π.χ. να προταθεί για να διαφυλαχτεί η ισορροπία και να αποφευχθούν τυχόν πτώσεις, καθώς στους ηλικιωμένους οδηγούν συχνά σε κατάγματα οστών ή ακόμα και σε μη-τραυματικά αιματώματα στο κεφάλι. Η ταυτόχρονη επέμβαση μπορεί επίσης να προταθεί για την μείωση του κινδύνου ανάπτυξης μιας σοβαρής μορφής γλαυκώματος (γλαύκωμα ανοικτής γωνίας).

Προγραμματίστε ένα ραντεβού Εξατομικευμένης συμβουλευτικής και ελέγχου για την θεραπεία του καταρράκτη.

Κλείστε ραντεβού στο 2107472777 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό
espa banner