Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα οφθαλμίατρο κ. Α. Κανελλόπουλο

Μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα οφθαλμίατρο κ. Α. Κανελλόπουλο

“Χειρουργός του Μήνα” για την Διεθνή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής είναι ο Έλληνας οφθαλμίατρος Αναστάσιος Κανελλόπουλος, η ομάδα του οποίου επινόησε μία νέα τεχνική για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου!

Η καινοτόμος τεχνική αντιμετώπισης του κερατόκωνου ή όπως ονομάζεται «Το Πρωτόκολλο της Αθήνας» (διασύνδεση κολλαγόνου με ριβοφλαβίνη και υπεριώδες φως), ουσιαστικά μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, καθώς διαρκεί περίπου 20 λεπτά.​

Δεκάδες είναι οι ασθενείς από όλο τον κόσμο και κυρίως τις Η.Π.Α., που επισκέπτονται την Αθήνα, με σκοπό να υποβληθούν σε τέτοια οφθαλμολογική επέμβαση.

Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναδείχθηκε επίσης ως “Χειρουργός του Μήνα” στον ιστότοπο της ISRS (International Society of Refractive Surgery- Διεθνής Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής)με βάση αυτές τις καινοτομικές χειρουργικές του τεχνικές.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

 

Related posts

Μίλησε με έναν ειδικό
Μίλησε με έναν ειδικό