Γεώργιος Κράνιας M.D.

Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Καθηγητής Οφθαλμολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Cincinnati, Ohio, USA

Specialty
  • Χειρουργική Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς

Ο Δρ. Γεώργιος Κράνιας μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μετέβη στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές και απόκτηση ειδικότητος.

Απέκτησε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Chicago που θεωρείται ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Εξειδικεύτηκε στις παθήσεις και τη χειρουργική του Υαλώδους και Αμφιβληστροειδούς στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Κατέχει τη θέση του Καθηγητή Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cincinnati του Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είναι μέλος σε τουλάχιστον δέκα επιστημονικές εταιρείες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και έχει τιμηθεί με πολλαπλά Ακαδημαϊκά βραβεία.

Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στις εκδόσεις Who’s Who in America, όπως επίσης και στο Registry of outstanding Professionals.

Tο 1998 οι γιατροί του Cincinnati τον ψήφισαν ως έναν από τους καλύτερους γιατρούς της Οφθαλμολογίας.

Για την σημαντική του προσφορά στην Οφθαλμολογία και ειδικότερα για το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, έχει λάβει Τιμητική Διάκριση από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, όπως επίσης και από την Οφθαλμολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας.

Το ερευνητικό του έργο έχει χρηματοδοτηθεί επί σειρά ετών από την Αμερικανική Κυβέρνηση και αφορά κατά πόσο είναι ασφαλές μια διαβητική γυναίκα να έχει παιδιά, χωρίς να κινδυνεύσει να χάσει την όρασή της. Στο ερευνητικό πεδίο επίσης έχει ασχοληθεί με βιοχημικές μελέτες του υγρού της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, την επίδραση της μεταμόσχευσης του παγκρέατος στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, όπως επίσης κατά πόσον το laser επιβραδύνει την εξέλιξη μιας γενετικής ασθένειας του αμφιβληστροειδούς, την μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ολική τύφλωση.

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία σε φοιτητές της Ιατρικής, σε ειδικευόμενους της Οφθαλμολογίας, όπως επίσης και σε οφθαλμιάτρους, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

Για σειρά ετών ο κύριος Κράνιας προσφέρει στην Οφθαλμολογία και ειδικότερα στις παθήσεις υαλώδους-αμφιβληστροειδούς δίνοντας διαλέξεις ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Οφθαλμολογικά Συνέδρια σε όλο τον κόσμο, ενώ οι επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά. Είναι τακτικός ομιλητής στα επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και των Βαλκανίων και το ιατρείο του στην Αθήνα επισκέπτονται ασθενείς από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σκοπός του είναι η αναβάθμιση της Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα και η προσφορά στον Έλληνα ασθενή υπηρεσιών υψίστης εξειδίκευσης και εμπειρίας.