Γεώργιος Μ. Τομαής, MD

PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών 

Ειδικότητες
  • Γλαύκωμα
  • Καταρράκτης
  • Διαθλαστική Χειρουργική

Ο χειρουργός oφθαλμίατρος Γεώργιος Τομαής, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την οποία αποφοίτησε το 1992, αποσπώντας ετήσιες κρατικές υποτροφίες.

Εργάστηκε ως βοηθός, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών επί 6μήνες. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Ιατρός Μονάδας Καταδρομέων στην Σάμο, ενώ κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου εργάστηκε για τρία χρόνια ως βοηθός των Εξωτερικών Οφθαλμολογικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Την ίδια περίοδο, δίδαξε το μάθημα της Οφθαλμολογίας στη Μέση Επαγγελματική Σχολή Αγρινίου.

Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία το 2001, μετά από τετραετή ειδίκευση στο Γενικό Νοσοκομείο “Πολυκλινική Αθηνών”, με εξειδίκευση στη χειρουργική του Καταρράκτη και του Γλαυκώματος. Εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες στο τμήμα Ορθοπτικής μελέτης και Στραβισμού του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”. 

Συμμετείχε επιτυχώς στο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Tufts University των Η.Π.Α. με θέμα: "Innovations in the Glaucoma Treatment" (σύγχρονη θεραπευτική γλαυκώματος).

Έχει παρακολουθήσει στα πλαίσια του Observership, το κλινικό και χειρουργικό τμήμα Γλαυκώματος στο Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, υπό τον Dr Keith Barton, καθώς και το αντίστοιχο τμήμα του New York Eye and Ear Infirmary της Νέας Υόρκης, υπό τον καθηγητή Robert Ritch.

Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του Trabectome (χειρουργική γλαυκώματος με ηλεκτρομηχανική ενέργεια), στο New York Presbyterian Hospital. Έχει ολοκληρώσει το Fellowship in Advanced Photorefractive Surgery (Σεμινάρια Φωτοδιαθλαστικής Χειρουργικής), υπό τον Δρ. Μιχάλη Μαγουλά με αντικείμενο τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με χρήση Excimer Laser.

Υπό την εποπτεία του καθηγητή Οφθαλμολογίας Μιχάλη Μόσχου, εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με θέμα “Συσχέτιση του κεντρικού πάχους του κερατοειδούς με την εικόνα του οπτικού δίσκου και της περιθηλαίας περιοχής σε υγιείς, γλαυκωματικούς και οφθαλμικούς υπέρτονους ασθενείς”, και το 2009 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα.

Από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάϊο του 2016, εργάστηκε στο Ελληνικό Οφθαλμολογικό Κέντρο ORASIS, με ιδιαίτερο αντικείμενο τον Καταρράκτη και το Γλαύκωμα, καθώς και την τοποθέτηση μονοεστιακών ή πολυεστιακών ενδοφακών για την διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας και πρεσβυωπίας, ενώ από τον Ιούνιο του 2016 αποτελεί, μέλος της ιατρικής ομάδας του οφθαλμολογικού κέντρου LASER VISION.

Έχει συγγράψει ή συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό κλινικών μελετών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας (ΕΟΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (HSIOIRS), και της Ευρωπαικής Εταιρίας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), με ενεργό συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, σεμιναρίων και φροντιστηρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.